Voedselmoeras Zuiderpark

Activiteit heeft plaats gevonden op dinsdag 5 september 2023 16:00

Rondleiding en Proeverij Voedselmoeras Zuiderpark

Water en bodem zijn van grote invloed op ons dagelijks leven. Door het lage grondwaterpeil en de minder goede waterkwaliteit neemt de biodiversiteit af, met alle gevolgen van dien. Bij de proeftuin in het Zuiderpark zijn zij daarom 12 jaar geleden een project gestart voor een duurzaam voedselsysteem die biodiversiteit versterkt, klimaatverandering tegengaat en de waterkwaliteit verbetert.

De oplossing hiervoor ligt bijvoorbeeld in het nat houden van de veenweidegebieden om daar voedselmoerassen aan te leggen. Of het gehalte aan organisch materiaal in (droge) zandbodems te verhogen, zodat die meer water kunnen opnemen en langer kunnen vasthouden.

Groepen wetenschappers en cursisten zijn hier dagelijks bezig om te ontdekken welke geneeskrachtige en eetbare planten het goed doen in ideale omstandigheden, wat de smaak is en hoeveel dit bijdraagt aan klimaat, waterkwaliteit en biodiversiteit.

Ervaar de smaak van de echte verse kruiden en vruchten, zoals venkel, tijm, watermunt, dille, koriander, appelbes, vlierbes, bramen, mierikswortel, lisdodde, maar ook groene asperges en zelfs walnoten zijn hier te vinden.

Deze heerlijke kruiden en vruchten vormen de basis voor een heerlijke frisse drank en een lekkere tapenade die we ter plekke gaan maken.
Ook leer je wat je verder allemaal tegenkomt in het voedselmoeras en kan je tips krijgen van een expert over hoe je een eigen kruidentuin kunt opzetten.

Wil jij weten welke onderzoeken in het Voedselmoeras Zuiderpark plaats vinden, hoe dit in z’n werk gaat en ben je vooral benieuwd naar de vele eetbare planten, bloemen en kruiden? Schrijf je dan nu in.

 

Datum: Dinsdag 5 september 2023
Tijdstip: 16.00 – 18.30 uur
Locatie: Vreeswijksstraat 60 bij Zuiderpark (
Vanaf de Grote Markt neem je bus 25 die stopt voor de ingang van het Zuiderpark)
Kosten: Normale prijs € 15,00  /  Lavivo-leden + (max. 1) introducé € 10,- p.p.*
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 15 personen


Inschrijven kan tot vrijdag 1 september 12.00 uur.
Kosteloos annuleren ná de sluiting van de inschrijftermijn is niet mogelijk.

 

*Let op: de eerste introducé mag deelnemen tegen de kortingsprijs, de overige introducés betalende normale prijs. Bij direct lid worden van Lavivo mag een overige introducé alsnog voor de kortingsprijs deelnemen.


Lavivo wil graag weten wat je van haar activiteit vindt zodat we beter kunnen inspelen op je wensen.