Voedselmoeras Zuiderpark

*Wegens succes in de herhaling* 

Rondleiding Voedselbos en zelf je tapenade maken!

Met maar liefst 120 eetbare gewassen en ondersteunende planten is de voedseltuin in het zuiderpark een feestje van biodiversiteit. Voor de tweede keer organiseert Lavivo een rondleiding door deze eetbare parken waarbij we van de op dat moment bloeiende kruiden ter plekke een heerlijke tapenade gaan maken. Denk aan appelbes, lisdodde, venkel en nog veel meer prachtige kruiden en planten. Voor stokbrood en een lekkere wijn/sap wordt gezorgd!
 
Presentatie veenweidegebieden
Door het lage grondwaterpeil en de minder goede waterkwaliteit neemt de biodiversiteit af met alle gevolgen van dien. De oplossing ligt hiervoor in het nat houden van de veenweide gebieden. Bij deproeftuin in het zuiderpark zijn zij daarom 12 jaar geleden een project gestart voor een duurzaam voedselsysteem die biodiverstiteit versterkt klimaatverandering tegengaat en de waterkwaliteit verbetert.
 
In deze eetbare parken werken groepen wetenschappers dagelijks aan het optimaliseren van biodiversiteit als het bijvoorbeeld gaat om geneeskrachtige en eetbare planten.
 
Schrijf je nu in voor deze rondleiding en leer hoe je je eigen tapenade kunt maken. Bovendien ontvang je tips en tricks om je eigen ‘voedselbos’ aan te leggen.
 
Datum dinsdag 21 mei 2024
Tijd: 16.00 tot 18.30 uur
Locatie: Vreeswijkstraat 60 bij Zuiderpark (Vanaf grote markt bus 25 die stopt voor de ingang van het Zuiderpark)
 
Normale prijs € 15,-. Nu voor Lavivo leden € 10,-. plus max 1 introducee voor dezelfde prijs als een Lavivo-lid.
Deelnemers minimaal 6 maximaal 15
 
Kosteloos annuleren is na woensdag 8 mei niet mogelijk.



Adresgegevens
  • Voedselmoeras Permacultuur
  • Vreeswijkstraat 60
  • Den Haag

    Nog 11 dagen om in te schrijven
    Donderdag 16 mei 2024 17:00
    Beschikbaar: 9 / 15