Snow-weekend in de Franse Alpen

JE KUNT JE NIET MEER INSCHRIJVEN. De inschrijving liep t/m vrijdag 1 november.


Sneeuwweekend Les 7 Laux met Lavivo & de PV NVWA

vrijdag 17 januari 2020 - dinsdag 21 januari 2020

Het skigebied Les 7 Laux heeft zijn naam te danken aan de zeven meren die ten oosten van de pistes liggen. De afgelopen jaren heeft het skigebied flink geïnvesteerd en zijn alle oude liften vrijwel verdwenen. Les 7 Laux is een skigebied met 120 kilometer aan pistes waar met name de gevorderde skiër zich zal vermaken. Er is een groot aantal zwarte afdalingen en de off-piste mogelijkheden zijn hier berucht.


De drie wintersportgebieden van Les 7 Laux liggen op een hoogte van ongeveer 1050 meter en de 2400 meter boven de zeespiegel. Les 7 Laux ontstond in de jaren 70, maar had lange tijd een slecht imago. Dit kwam voornamelijk door het gebrek aan sneeuw en snelle liften. Tegenwoordig is het skigebied een stuk beter, met nieuwe snelle liften en sneeuwkanonnen. Ook is er nu een snowpark voor freeriders en snowboarders. De drie skigebieden hebben ieder hun eigen charme. Zo heeft Prapoutel de meeste vakantiehuizen en restaurants. Ook vind je hier een winkelcentrum, een bioscoop en een spa. Pipay is meer voor dag skiërs. Er is alleen een restaurant en je kan er ski’s huren. Aan de andere kant van het massief, in Pleynet, vind je veel hotels, appartementen en leuke winkeltjes. Hier kan je ook meer dan alleen skiën, zoals sneeuwschoenwandelen, langlaufen en ijsklimmen. Het hele gebied heeft bij elkaar ongeveer 120 km aan skipistes, onderverdeeld in 38 pistes.


Het arrangement

Al weer voor de 8e keer organiseert de PV NVWA een heerlijk winterweekend in de Franse Alpen. Naast lekker skiën (120 km piste) en snowboarden kun je ook langlaufen (23 km) en wandelen. We vertrekken vrijdag in de namiddag en komen zaterdagochtend tegen 7.00 uur aan in Prapoutel. Je krijgt de sleutels van je appartement, je liftpas (foto verplicht) en de pret kan beginnen. Op maandagavond lever je om 18.45 uur je sleutels weer in en vertrekken we weer naar Nederland. In de loop van de dinsdagochtend ben je dan weer thuis.

Kosten per persoon: €234,- (Lavivo-lid+ 1 introducé)


Dit is inclusief:

  • Royal Class bus (66 personen), appartement (aan de piste) en een driedaagse ski-/snowboardpas;
  • 2 overnachtingen op basis van logies, op basis van volledige bezette appartementen (4, 5, 6 personen);
  • 3 dagen ski-/snowboardpas (liftpas);
  • 4 uur skitraining door Nederlandse Sneeuwfun ski- en snowboardleraren;
  • Snowgames;
  • Welkomstborrel;
  • Aprés-ski feest;
  • Maandag (tussen 12.00 -13.00 uur) een dagschotel;
  • Toeristenbelasting.

LET OP! De touroperator is niet aangesloten bij de ANVR. Omdat zij verplichtingen zijn aangegaan, gebaseerd op het aantal opgegeven reizigers, vindt bij annulering geen terugbetaling plaats. Wij adviseren je daarom een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Controleer tevens of je voldoende verzekerd bent ingeval van ziektekosten, repatriëring en dergelijke. Medewerkers in loondienst van EZK/LNV kunnen zelf hun verzekering afsluiten of dit doen via www.cvez.nl (collectief).

De inschrijving is pas definitief, als de betaling via iDeal is voltooid. 

Bij te weinig (< 66 of > 66) deelname wordt de reis gecombineerd met externe deelnemers van Sneeuwfun. Dit kan gevolgen hebben voor de opstapplaatsen.


Inschrijven?

Check de website van de NVWA: https://pvnvwa-site.e-captain.nl/activiteiten/225/snowweekend-leden-lavivo

 

Nadere informatie bij Lieneke Hoonhorst-Groenewold (l.groenewold@nvwa.nl) en Michael van der Schans (a.m.vanderschans1@nvwa.nl).



Adresgegevens
  • Les 7 Laux
  • Prapoutel Pipay et Pleynet
  • Les 7 Laux
  • Frankrijk

    Lavivo wil graag weten wat je van haar activiteit vindt zodat we beter kunnen inspelen op je wensen.