Stedentrip Athene GEANNULEERD

Duur: 4 dagen
Datum: 20 t/m 23 maart 2019
Kosten: vanaf €399,- p.p.

De Griekse hoofdstad zit vol verrassingen. Al duizenden jaren is de stad bewoond en is de bakermat van de Europese beschaving. Overal waar je kijkt, zie je prachtige overblijfselen en imposante gebouwen van ver voor onze jaartelling. Gelukkig is veel van de cultuur uit de tijd van de Griekse goden Zeus en Apollo bewaard gebleven. Het symbool van Athene is de Akropolis met haar verschillende tempelcomplexen zoals het Parthenon. Athene is een bruisende stad waar cultuur en geschiedenis hand en hand samen gaan.

Reisprogramma:

Dag 1
Woensdag 20 maart 2019 Amsterdam – Athene 06:45 – 11:05 uur HV 6867
In Athene worden we opgewacht door een Nederlandssprekende gids. Per luxe touringcar neemt zij ons mee naar Athene waar we ter oriëntatie een mooie stadstour of wandeling gaan maken (bij de reissom inbegrepen). De rest van de avond is voor iedereen naar eigen idee te besteden. Uiteraard zal de reisleiding de mogelijkheid bieden om met de gasten die dat willen, naar het centrum van de stad te reizen.

Hotel
Astor Hotel ****

www.polisgrandhotel.gr
16,Karageorgi Servias
Athene, 10562
Griekenland

Het Astor Hotel ligt in de historische driehoek van Athene, op slechts 100 meter van het Syntagmaplein. Het hotel biedt uitzicht op de Akropolis vanuit het eigen restaurant op het dak, en ook vanuit veel van de kamers. Alle kamers van het Astor zijn voorzien van airconditioning, een televisie en een kleine koelkast en er is gratis WiFi beschikbaar. Het Astor Hotel ligt op 1 km van de Akropolis. Op korte loopafstand van het hotel vindt je het parlementsgebouw, de wijk Plaka, de Tempel van de Olympische Zeus en diverse winkels. Het metrostation Syntagma ligt op slechts een paar straten van het hotel.
’s Avonds kun je het uitgaansleven van Athene ontdekken. Gezellig borrelen op de vele terrasjes en genieten van kleine Griekse hapjes die Mezédes worden genoemd. De wijk Vlachika is dé plek om de echte Griekse keuken te proeven. Daarna is het wellicht tijd om de voetjes van de vloer te dansen in een traditionele Bouzoukia waar vele populaire artiesten uit Griekenland elke avond optreden.

Dag 2: donderdag 21 maart
Optioneel: fietstocht Athene (3 uur) €33,- p.p.

Incl. fietsverhuur, Nederlandssprekende gids, versnapering onderweg
Deze Athene fietstour langs de highlights is een prachtige, sportieve en typisch Nederlandse manier om Athene te ontdekken. Een Nederlandse gids neemt je mee op een 3 uur durende fietstour door Athene, die de archeologische hoogtepunten van de stad combineert met een inkijkje in het moderne leven.

Dag 3: vrijdag 22 maart
Optioneel: dagtocht Egina (Aegina) (ca. 7 uur) € 55,- p.p.

Incl. busvervoer, gids, retourovertocht Piraeus-Aegina v.v. per ferry boot, entreekosten Tempel van Aphaia. Vandaag ontvluchten we de drukte van de stad. Met de ferry en onze eigen bus aan boord varen we in een uurtje naar het prachtige eiland Egina. Per touringcar ontdekken we het eiland: We bezoeken het klooster van de beschermheilige van Egina, Agios Nektarios, bekijken oude fresco’s in Byzantijnse kerkjes in Paleochora en tot slot rijden we naar de Antieke Tempel van Aphaia. Deze tempel vormt samen met de Acropolis en de tempel van Poseidon op Cape Sounion een gelijkbenige driehoek. Dan rijden we terug naar Egina stad voor een late lunch en vrije tijd. Vergeet niet om een zakje pistache nootjes te kopen – of een ander product, afkomstig van deze noot. Aan het eind van deze indrukwekkende dag varen we weer terug met de ferry naar Piraeus.

Dag 4 : zaterdag 23 maart
We hebben nog de gehele dag in Athene!

Optioneel: Acropolis & Acropolis Museum (4 uur) € 52,- p.p.
Incl. entreekosten Acropolis en Acropolis museum, gediplomeerde gids
– minimaal 15 deelnemers en maximaal 25 deelnemers per groep
Een bezoek aan Athene is niet compleet zonder een bezoek aan de wereldberoemde Acropolis! Groepen zijn verplicht om dit Werelderfgoed o.l.v. een gediplomeerde gids te bezoeken.Het grote voordeel is, dat hij/zij de gebouwen weer tot leven weet te brengen d.m.v. prachtige verhalen. Zonder deze toelichting, zie je een aantal oude ruïnes. Maar achter iedere steen schuilt een bijzondere geschiedenis.

Optioneel: uitgebreide afscheidslunch met live muziek (€37 p.p.)
Een variatie aan Griekse gerechten inclusief nagerecht, drank, live muziek (exclusief voor de groep) voor minimaal 25 deelnemers.
Aan het begin van de avond worden we per touringcar naar de luchthaven gebracht van waar we terug vliegen naar Nederland om 21:50 – 00:30 uur HV 6866. De arrangementsprijs voor deze 4-daagse vliegreis naar Athene bedraagt voor Lavivo leden en maximaal één introducee € 399,-. Niet-leden betalen € 434,-

Inclusief
- Vliegticket o.b.v. 10 kg handbagage
- Transfer luchthaven Athene naar hotel v.v.
- 3 x overnachting op basis van logies & ontbijt
- Oriëntatietour met Nederlandssprekende gids
- Toeristenbelasting Athene à € 3,00 p.p.p.n.
De toeslag voor een eenpersoonskamer bedraagt € 46,-
Exclusief
- Ruimbagage à 15 kg / ca. € 45,- p.p.
- Lunches, diners en drankjes
- Extra excursies en entrees
- Persoonlijke uitgaven
- Reis- en annuleringsverzekering

Inschrijven kan tot uiterlijk donderdag 17 januari 2019. Na deze datum kan niet meer kosteloos worden geannuleerd.

Op deze stedenreis zijn de Algemene reisvoorwaarden van ADW Reizen van toepassing. Deze kun je hier raadplegen https://www.adwreizen.nl/nl/informatie/reisvoorwaarden/




Adresgegevens
  • Astor Hotel ****
  • Karageorgi Servias 16
  • Athene
  • Griekenland

    Je kunt je niet meer inschrijven.
    Inschrijven kon tot 18 jan 2019 12:00
    Beschikbaar: Nee

    Lavivo wil graag weten wat je van haar activiteit vindt zodat we beter kunnen inspelen op je wensen.