Stedenreis Bologna VOL

Duur: 4 dagen
Datum: 4 t/m 7 oktober 2018
Kosten: vanaf €399,- p.p.

Bologna is voor veel Nederlandse reizigers een stad die ze nog niet eerder bezocht hebben. Toch is Bologna een heerlijke stad om te bezoeken. De rijke historie, waarin pausen en andere heersers hun stempels hebben gedrukt, is op verschillende plaatsen nog altijd duidelijk zichtbaar. Daarnaast is het studentenleven in Bologna goed merkbaar in de levendigheid die men zowel overdag als ’s avonds ervaart. De bijnaam van Bologna is “La Grasse (DeDikke)”. Dit is een directe verwijzing naar de heerlijke culinaire verrassingen uit Emilia Romagna. Prachtige streekproducten worden verwerkt tot heerlijke gerechten. Lekker eten en drinken – winkelen – cultuur en architectuur komt bijzonder goed samen in het gezellige Bologna.

Lavivo-leden (plus maximaal één introducé) betalen slechts €399,- pp inclusief 10 kg handbagage voor deze 4-daagse vliegreis. Voor niet-leden is de prijs €436,- pp. Eén persoonskamer toeslag is  €82,50. Toeslag 15 kg ruimbagage is €38,-.

Programma

Dag1, donderdag 04 oktober 2018:

± 09:00/09:30 Vertrek bustransfer vanuit Den Haag (plus eventueel Zoetermeer/De Meern)

13:05 uur Vertrek Eindhoven Airport met vlucht HV5309 van Transavia

14:45 uur Aankomst Bologna

Sightseeing tour en incheck hotel (incl.)

Dag2, vrijdag 05 oktober 2018:

Facultatief Fietstocht Bologna – 2,5 uur €36,00 p.p. toeslag e-bike € 10

Deze Bologna fietstour neemt je mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden en is dé manier om de stad op een leuke, veilige en ontspannen manier te leren kennen. Bologna is een prachtige historische universiteitsstad met twee grote voordelen. De oude binnenstad is bijna autovrij en daarnaast maken de studenten ook gebruik van de fiets. Dit betekent dat er veel ruimte is om te fietsen en de mensen inmiddels wel gewend zijn aan fietsers.

Uiteraard wordt de route aangepast aan het geen u tijdens de stadswandeling al heeft gezien.

Dag3, zaterdag 06 oktober 2018:

Facultatief Ferrara – dagexcursie €42,50 p.p. (minimaal 25 personen – incl. busvervoer en lokale gids)

Ferrara ligt op 50 km afstand vanaf Bologna. Eind vorige eeuw is Ferrara als geheel op de werelderfgoed lijst vande Unesco gekomen. De stad ziet er nog het zelfde uit als vier eeuwen terug toen ze gebouwd is door de families Este.
Wie dacht dat Florence de hoofdstad van de renaissance is, heeft het mis. Het is Ferrara! Alle bezoekers worden verliefd op deze stad. Omgeven door een 9 kilometer lange muur, is de stad een must voor kunstliefhebbers.

Dag4, zondag 07 oktober 2018:

Facultatief FICO Eataly World – “Van veld tot vork” € 20,- p.p. (minimaal 25 deelnemers – incl. busvervoer)

FICO Eataly World is het grootste agri& food park ter wereld, welke in november 2017 geopend is.

Eataly is het visitekaartje van de Italiaanse keuken.

https://www.eatalyworld.it/en/

Een opsomming:
Omvang 10.000 m2 – 2 hectares velden met 2000 cultivar en stallen met meer dan 200 dieren – 40 landbouwbedrijven – 40 eetgelegenheden – boomgaarden - weilanden – tuinen - winkels en een markt.
Het is een presentatie van het Italiaanse agrarische en enogastronomische erfgoed: ‘van het veld tot de vork’. Kortom, tijdens een bezoek aan FICO EatalyWorld, ziet men hoe een product van niets, iets wordt.
Tevens zijn er (kook)workshops en rondleiding van 90 minuten te reserveren. (Prijs op aanvraag)

21:15 uur Vertrek HV 5310 van Transavia

22:55 uur Aankomst Eindhoven en aansluitend bustransfer

Donatello Hotel ***
Via dell'Indipendenza 65,
40121 Bologna, Italië
Telefoon: 0039-051 248 174

Hotel Donatello ligt in het historische centrum van Bologna, op 10 minuten lopen van het treinstation en het plein Piazza Maggiore. Hotel Donatello ligt dicht bij de universiteit en bij tal van restaurants, cafés, bars en winkels.
Door de uitstekende vervoersverbindingen zijn het beursterrein van Bologna en alle toeristische bezienswaardigheden goedbereikbaar.

Inclusief: transfer Den Haag – Eindhoven, retourvlucht Eindhoven -Bologna, 10kg handbagage max. formaat 55x40x25 cm (geadviseerd formaat:45x40x25), Transfers Luchthaven Bologna, Hotel vv, 3 overnachtingen op basis L.O., uitgebreide stadstour en reisbegeleiding.

Exclusief: excursies en entrees, persoonlijke uitgaven en een reis- en annuleringsverzekering.

Je kunt je tot uiterlijk 3 augustus 2018 voor deze reis inschrijven d.m.v. het inschrijfformulier. Na deze datum kun je niet meer kosteloos annuleren. De reis wordt georganiseerd en uitgevoerd door ADW reizen (SGR 3454). Bij onvoldoende deelname wordt de gehele reis geannuleerd.





Adresgegevens
  • Donatello Hotel ***
  • Via dell Indipendenza 65
  • Bologna
  • Italië

    Je kunt je niet meer inschrijven.
    Inschrijven kon tot 3 aug 2018 12:00
    Beschikbaar: Nee

    Lavivo wil graag weten wat je van haar activiteit vindt zodat we beter kunnen inspelen op je wensen.