Basis beginselen reanimatie en AED instr.

Basis beginselen  reanimatie en AED instructie.

Wanneer: wo 16 mei, do 17 mei, do 31 mei, ma 4 juni en do 7 juni 2018
Waar: BHV cursuslokaal (B73, C Noord 0)
Tijd: vanaf 13:00 tot 17:00 uur, 4 sessies van 45 minuten
Deelnamekosten: geen
Inschrijven via de link: inschrijven basis beginselen reanimatie en AED instructie .


Zorgwekkend aantal mensen niet bereid te reanimeren'

Recent was het landelijk nieuws dat nog geen derde van alle Nederlanders zonder kennis van EHBO bereid is een AED (Automatische Externe Defibrillator) te gebruiken om iemand te reanimeren. Het Rode Kruis noemt het zorgwekkend dat een grote groep mensen het apparaat niet wil bedienen.

Dat melde het Rode Kruis woensdag (21-2-18) op basis van onderzoek van Kantar Public. Logischerwijs ligt het percentage dat bereid is te reanimeren onder mensen met kennis van EHBO hoger, met 75 procent.

"Iedereen kan een AED bedienen, want het apparaat vertelt precies wat je moet doen", aldus Eline Nijhof, hoofd EHBO van het Rode Kruis. "De meldkamercentralist begeleidt je door de reanimatie als je het alarmnummer belt. Ook de AED geeft vaak gesproken instructies."

Tevens is een meerderheid van de mensen niet bereid een onbekende te reanimeren. 42 procent is bereid dit te doen. Volgens de Hartstichting overlijden dagelijks 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Wanneer er binnen zes minuten wordt begonnen met reanimeren, dan stijgt de overlevingskans met bijna 50 procent.


De personeelsvereniging Lavivo wil hier iets aan doen samen met FMH (BHV) en Veiligheidsinstituut. Zo gaan we iedereen die dat wil kennis te laten maken met de basis beginselen van reanimatie en het gebruik van de AED. Deze kennis making duurt circa drie kwartier en vindt plaats in het BHV lokaal op de Bezuidenhoutse weg 73. 's Middags worden er 4  praktische instructies  gegeven met maximaal 8 deelnemers per keer. Hierbij komen de basis beginselen van reanimatie en het gebruik van de AED aanbod.

Je kunt je inschrijven via de link:inschrijven basis beginselen reanimatie en AED instructie . Mochten de praktische instructies  vol zijn of je hebt wel belangstelling maar je kunt die dag niet geef je dan toch op als belangstellende. Bij voldoende animo zullen we extra praktische instructies organiseren.





Lavivo wil graag weten wat je van haar activiteit vindt zodat we beter kunnen inspelen op je wensen.