4-daagse reis naar Florence VOL


UITVERKOCHT!!

Vier dagen met de PV naar Florence
Vrijdag 4 mei 2018 t/m maandag 7 mei 2018
Plaats: Florence/Pisa/Sienna/Lucca
Vertrek: Rotterdam The Hague Airport
Kosten € 495,- p.p.

De personeelsvereniging van VWS organiseert een 4-daagse reis naar Florence.
Medewerkers van EZK en LNV mogen hieraan ook deelnemen.

We vliegen met Transavia. Vertrek vanaf Rotterdam airport: vrijdag 4 mei 2018 om 06.55 uur; aankomst Pisa: om 08.40 uur (vluchtnummer HV6421). Vertrek vanaf Pisa: maandag 7 mei 2018 om 21.00 uur; Aankomst Rotterdam: 22.45 uur.  We logeren in Hotel Donatello***, Piazza Indipendenza 23, 50129 Florence, www.hoteldonatellofirenze.com. Dit hotel ligt aan Piazza Indipendenza, één van de meest groene en rustige pleinen van Florence. Het gebouw dateert uit de 19e Eeuw en was toen in het bezit van een rijke Florentijnse familie. Hierdoor is het hotel nog steeds prachtig gedecoreerd met marmer en Murano glas, misschien nog bij sommigen bekend van de Venetiëreis. Er is een sfeervolle binnentuin, waar je even bij kunt komen van de drukte. Dankzij de centrale ligging, zijn belangrijkste bezienswaardigheden en het Santa Maria Novella trein station te voet te bereiken. Zo ben je snel op Piazza San Marco, bij de Dom en de Ponte Vecchio. Er is ook een gezellige bar.

De kosten bedragen € 495,- p.p. Er mag één introducé mee.
Naast het verblijf in het hotel en de vliegreis zit het ontbijt en een stadstour/wandeling bij aankomst in de prijs inbegrepen. De eenpersoonskamertoeslag bedraagt € 115,- Je mag 10 kg handbagage meenemen. Voor extra ruimbagage tot 15 kg bedragen de kosten € 38,- per koffer.

De beroemdste en zeker de mooiste regio van Italië is zonder twijfel Toscane. Een prachtig landschap met hellingen van wijngaarden, cipressen en olijfbomen met hier en daar verscholen kasteeltjes en luxe villa`s. Een regio met vriendelijke en gastvrije bewoners die je graag laten kennismaken met hun cultuur en de kleurrijke en smaakvolle keuken van Toscane. Met steden als Florence, Pisa en Sienna die een enorme culturele erfenis en ontelbare kunstschatten herbergen.
De hoofdstad Florence als de parel van Toscane die gesplitst wordt door de glinsterende Arno rivier waar machtige renaissancistische paleizen en kerken het straatbeeld bepalen. Wij laten je graag kennismaken met de stad van Michelangelo, Donatello en natuurlijk Leonardo da Vinci.

Programma:
Dag 1. Vrijdag 4 mei
Je komt op eigen gelegenheid naar Rotterdam The Hague Airport. Al vroeg in de ochtend vliegen we naar Pisa (06:55 uur vertrek Rotterdam – 08:40 uur aankomst Pisa). Nadat we de bagage hebben opgehaald neemt de reisleiding ons mee naar de touringcar. Voordat we verder rijden naar Florence neemt de reisleiding ons eerst mee naar Pisa!
In de touringcar horen we al de nodige informatie over de stad en haar toren en daar aangekomen is het mogelijk de toren op eigen gelegenheid te bezichtigen. Ook is er tijd om op een zonnig terras te gaan genieten van een heerlijke Italiaanse cappuccino of dubbele espresso! Vervolgens rijden we naar Florence dat nog op ongeveer anderhalf uur rijden is gelegen. De avond is verder naar eigen inzicht te besteden.

Dag 2. Zaterdag 5 mei

Vanochtend ontmoeten we onze lokale gids. Deze gaat met ons een stadswandeling maken door het schitterende Florence. We ontdekken de vele prachtige gebouwen in de Renaissance stijl, de leuke pleintjes en straatjes en de gids vertelt over de stad en haar interessante geschiedenis.
Een leuke kennismaking met een prachtige stad die, in feite één groot openluchtmuseum is. Uiteraard wandelen we over de beroemde Ponte Vecchio en zien we de schitterende Duomo!

Vanmiddag (of vanochtend i.p.v. de wandeling) bestaat de mogelijkheid om een fietstocht te maken.  Fietsen in Florence is dé manier om in een paar uur de stad te leren kennen.
In een 3 uur durende tour wordt er op een relaxed tempo door de historische stad gefietst.
De gids laat vele highlights zien maar ook de onontdekte plekjes van het prachtige Florence. Tijdens de tour wordt gebruik gemaakt van een audiosysteem ('oortjes') gedurende de 3 uur durende fietstour.
PRIJS: € 30,- p.p. – minimaal 15 deelnemers

 

Dag 3. Zondag 6 mei

Vandaag raden wij aan om met de reisleiding mee te gaan naar de schitterende stad Siena.
Per touringcar rijden we vanuit Florence naar Siena en onderweg genieten we van het prachtige Toscaanse landschap. Aansluitend in de middag een Chianti tour met proeverij.
Bij een bezoek aan Toscane kunnen we de middeleeuwse stad Siena niet overslaan. Siena behoort tot de belangrijkste trekpleisters van Italië. Als vrijwel geen enkele andere Italiaanse stad heeft Siena het middeleeuwse karakter weten te behouden. De prachtige binnenstad staat dan ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bij het zien van het centrale waaiervormige plein Piazza del Campo zal iedereen even versteld staan en begrijpen waarom dit één van de mooiste pleinen van Italië is. De gids leidt ons door de smalle straatjes en langs de vele bezienswaardigheden.
De Toscaanse superwijn Chianti wordt gemaakt van de Sangiovese druiven uit Midden-Italië. De Chianti Classico wordt gezien als de beste rode wijn die afkomstig is van de heuvels in Zuidoost Toscane.
Deze tour bieden wij aan als aansluiting op het bezoek aan Siena. In de loop van de middag nemen we afscheid van Siena en rijden een prachtige route door de Chiantistreek. De gids geeft onderweg uitleg.
Er wordt gestopt bij een wijnboer waar een kijkje wordt genomen achter de schermen.
Het bezoek wordt afgesloten met een proeverij (4 soorten wijn met hapjes). Einde van de middag ben je weer terug in Florence waar de avond naar eigen inzicht te besteden is.

PRIJS: € 59,00 p.p. – minimaal 30 deelnemers (incl. busvervoer en rondleiding o.l.v. gids)


Dag 4. Maandag 7 mei

Alweer de laatste dag van een korte, maar hopelijk prachtige reis.
Na het ontbijt en uitchecken, deponeren we de bagage in de bus en stappen we gezamenlijk in de bus voor een bezoek aan Lucca.
Lucca is gesticht als Romeinse nederzetting in 180 voor Christus. Het rechthoekige stratenpatroon is vandaag de dag nog steeds gelijk. De stad is autovrij en dus zeer goed ter voet te bezichtigen.
De reisleiding neemt ons mee door de straten van het oude Lucca. Sommige gevels zijn prachtig voorzien van art nouveaudetails. Na een korte wandeling met de reisleiding is er nog tijd om nog even te genieten op een terrasje op het Piazza Napoleone. Aansluitend rijdt de touringcar verder naar Pisa voor de terugvlucht naar Nederland. We vliegen om 21.00 weer terug naar Rotterdam, waar we om 22.55 uur landen (vluchtnr. HV 6422).

Inschrijven gaat als volgt:
Je mailt/stuurt het antwoordstrook naar Paul Schulpen (p.schulpen@minvws.nl), coördinator PV,  postbus 20350, 2500 EJ Den Haag. De betaling dient te geschieden per giro, graag meteen ook eventuele excursies en extra ruimbagage meenemen:
IBAN NL02INGB0000 63.66.92 t.n.v. Personeelsvereniging VWS te Den Haag.
Je kunt je opgeven tot en met vrijdag 23 februari. En: vergeet niet een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten!! Aanmeldingen worden op volgorde van betaling afgewerkt en VOL = VOL!!! Sluit een kopie van je geldig paspoort bij!! Bij afzeggingen wordt geen geld teruggegeven. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.




Lavivo wil graag weten wat je van haar activiteit vindt zodat we beter kunnen inspelen op je wensen.